Sparta Rugby club jeugd

TBM

Sparta Rugby club jeugd

TBM algemeen De Turven (7 en 8 jaar), Benjamins (9 en 10 jaar) en Mini's (11 en 12 jaar) spelen nog geen volwaardige Bonds-compeititie. Deze jongens en meiden spelen wekelijks tegen elkaar op Disitrictsdagen. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de verenigingen binnen het district. Daarnaast kunnen de teams inschrijven voor de TBM Bondsdagen, waarbij de teams door heel Nederland tegen teams uit het hele land spelen.

De Cubs (13 en 14 jaar), de Junioren (15 en 16 jaar) en de Colts (17 en 18 jaar) spelen een volwaardige competitie. In een rugby team spelen 15 spelers + eventuele reserves. Om aan dit aantal te komen kan het zijn dat de verschillende clubs "clusteren".

De hoofdtrainer begeleidt de trainers voor de jeugd. Door middel van een voor kinderen speciaal ontwikkeld programma worden de eerste rugby vaardigheden aangeleerd. Er wordt door de trainers nadrukkelijk gekeken naar de veiligheids aspecten om deze kwetsbare groep te beschermen.