DIOK 3 - Sparta 1

21 september 2014

DIOK 3 - Sparta 1

Zondag 21 september heeft Sparta herenteam weer hard geknokt voor zijn eerste overwinning. Een vroege tweede competitiewedstrijd van dit gloednieuwe seizoen, uit tegen Diok Leiden.

Een grote opkomst, mede door terugkomende vakantiegangers met jetlags, zorgde voor een uitstekende stemming voor de wedstrijd.
Na het fluitsignaal bleek al snel dat het geen makkelijke pot zou worden. Ondanks lang standhouden op eigen try-gebied bleken de forwards van de tegenpartij toch te kunnen scoren. Na een rommelige fase met veel penalty's op eigen helft was de scrum in ieder geval een positieve uitkomst. De bal kon zonder problemen naar de full back of backline worden gebracht. Echter een forse tegenwind maakte het wegwerken van de bal niet vanzelfsprekend.
De tweede helft moest anders. Na wat tactische wissels, zou het spel van Sparta zich op die van de tegenstander gaan afspelen. Ook in de tweede helft bleek de ervaring van Diok Sparta te machtig. Ditmaal bleek de backline zijn oude trukendoos open te trekken. Gelukkig is de eer gered door een prachtige combinatie in de lijn van onze kant met een geweldige try als afsluiter van de wedstrijd.
Na twee leerzame uitwedstrijden met deze nieuwe Spartaformatie ligt de focus op de volgende wedstrijd. De traditionele "man of the match" en "dick of the day" awards zijn symbolisch in de kast gebleven tot aanstaande zondag.
Diok 3 [41-7] Sparta 1