Jeugd District kamp. Den Haag

Onze Spartanen, wreven de vermoeidheid uit hun ogen stroopten hun mouwen op en bliezen in de modderpoel eensgezind de eerste tegenstander uit het water.

De tweede tegenstander was hetzelfde lot beschoren. Bij de 3e wedstrijd vloeiden de krachten een beetje weg en werd er jammer genoeg verloren. In wedstrijd 4 werd een gelijkspel uit het vuur gesleept, het was een mooie open wedstrijd met veel try's. In wedstrijd 5 was een combinatieteam van de hoekers 1 en 2 te sterk, die waren gewoon erg goed en hebben in het hele toernooi geen try tegen gehad en onze Spartanen waren ook al een beetje moe na het spelen van al die wedstrijden. Waarin is geknokt voor elke meter, met onvoorziene krachten is gesmeten, met een leeuwenmoed is gestreden, getackeld, gescoord, klappen en kopstoten zijn gencasseerd en hier en daar een traan gelaten van pijn en frustratie. De wil om een prijs te winnen en te knokken voor hun team liet onze Spartanen de pijn verbijten en hun tranen wegslikken. De prijs... de derde plaats, uiteindelijk een beker om mee naar huis te nemen. Het applaus is voor onze Spartanen en de trainers die zien dat de trainingen hun vruchten afwerpen. En de ouders die gingen nadat ze ze zich schor hadden geschreeuwd, vervuld van trots naar huis. Deze mag in de boeken. Het was een goede dag voor de benjamins.

Tot volgende week.
Geschreven door Enrico (vader van Roma )