Sparta begint competitie met winst op LSRG

Sparta Rugby heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 gewonnen. In Leiden werd LSRG 2 met 35-7 aan de kant gezet. Dat Sparta met een ruime zege van het (kunstgras)veld af zou stappen, was vooraf geen zekerheidje. Sparta kende personele problemen en had precies 15 spelers. Om tot dat aantal te komen moesten Dennis van den Broek en Edson Neves uit Duitsland naar Leiden komen. Beide Spartanen kwamen daar namens het Nederlands Rugby League-team in actie in de gewonnen interland tegen Duitsland.

De wedstrijd in Leiden was een confrontatie van twee stijlen rugby. Waar de Leidse studenten het vooral van snelle uitbraken moeten hebben zijn de voornaamste Spartaanse wapens kracht en ervaring. In de eerste helft ging deze confrontatie redelijk gelijk op. Sparta was iets dominanter en bracht dat tot uitdrukking met één try. Sparta’s Ierse aanwinst Peter Daly drukte de bal onder de palen achter de lijn en benutte zelf de conversie.

De tweede helft was voor Sparta. LSRG kon het Spartaanse voorwaartsenwerk steeds moeilijker keren, maar ook de backline liet zich niet onbetuigd. De uitbraken van Sparta’s snelle mannen waren een voortdurende kwelling voor de Leidse verdediging. Vier tries waren het resultaat: Edson Neves, Björn Hartog scoorde elk 1 keer en Dorus Jacobs scoorden twee keer. Het vizier van Peter Daly stond scherp: hij benutte alle conversies. Ook verdedigend deden de Spartanen hun werk. LSRG werd slechts één try toegestaan.

Omdat de 35-7 zege de grootste was in de eerste speelronde van de 4e klasse West is Sparta Rugby koploper. Volgende week tegen Delft 3 zal het team van coach Bjorn van der Zweth er alles aan doen om dat zo te houden. De wedstrijd begin zondag om 13 uur op het sportpark aan de Bermweg 141 in Capelle aan den IJssel.

Sparta 1 - Delft 2

2 november 2014

Dat Sparta zich in de breedte aan het ontwikkelen is, werd maar eens duidelijk bij de wedstrijd tegen Delft 2. De harde kern van het team is dit seizoen aangevuld met jong talent en met oude rotten die weer terugkomen om gezellig te ballen. Er komt wat meer ervaring in het team. langs de kant staan voldoende mannen klaar om waar nodig in te vallen. Afgelopen zondag hadden maar liefst 23 man het rood witte shirt aangetrokken.
Er was de afgelopen week hard getraind op line-outs en scrums en we waren klaar voor deze belangrijke wedstrijd. Helaas begon Sparta slecht.

Sparta 1 – The Bassets 2

19 oktobr 2014

Op 19 oktober werd er gespeeld tegen The Bassets 2. Een wedstrijd die moest worden gewonnen om ons aan het einde van het seizoen te handhaven in de derde klasse. Gelukkig stelden de mannen niet teleur.
Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat dit een tegenstander was van een minder kaliber dan de ploegen waar de afgelopen weken tegen was gespeeld. Sparta domineerde in de scrums en line-outs maar wist geen grote kansen te creëren. Te vaak werd er net te gehaast gespeeld in een poging iets te forceren.

DIOK 3 - Sparta 1

21 september 2014

Zondag 21 september heeft Sparta herenteam weer hard geknokt voor zijn eerste overwinning. Een vroege tweede competitiewedstrijd van dit gloednieuwe seizoen, uit tegen Diok Leiden.

6 x gratis meetrainen!

Sparta rugby is op zoek!

Wij zijn op zoek naar grote, kleine, dikke, dunne, snelle, slome en sterke mannen en vrouwen om ons team te versterken!

Altijd al een keertje de rugby sport willen proberen? Dat kan nu! Je mag 6 keer gratis meetrainen waar je kennis kan maken met de geweldige rugby sport en natuurlijk met de Spartanen zelf.

Ontdek hoe je moet tackelen, een bal gooien en andere aspecten van de sport.

Durf je niet alleen neem dan je broer, vader, oom, neef, buurman/jongen, klasgenoot, vrienden en collega's mee naar de training! Geen ervaring is geen probleem, de Spartanen lossen dat op!💪

We trainen op: dinsdag en donderdag van 20:00 tot 21:30 uur.

Laat van te voren even weten dat je langs komt door het sturen van een mailtje naar:

Vergeet niet je sportieve outfit en noppen schoenen (of gympen bij gebrek aan noppen).

Als afsluiter doen we gezellig een drankje in de kantine.🏉🍻

THIS IS SPARTA!

Thor 2 - Sparta 1

26 oktober 2014

Na de overwinning van de vorige week ging Sparta de wijdstrijd tegen Thor 2 met goede hoop tegemoet. Het werd echter een flinke teleurstelling, waar we niet al te woorden aan zullen vuil maken.

Sparta 1 - The Hookers 2

28 september 2014

Zondag 28-09 heeft Sparta herenteam zijn eerste thuiswedstrijd gespeeld, ditmaal tegen RC The Hookers 2. Voor het publiek was de mooie nazomersedag goed uit te houden, voor de spelers was meer afzien.

Traningsdagen: dinsdag - donderdag
Colts u18: 18:45 tot 19:45
Junioren u16: 18:45 tot 19:45
Cubs u14: 18: 45 tot 19:45