Sparta 1 - Delft 2

2 november 2014

Dat Sparta zich in de breedte aan het ontwikkelen is, werd maar eens duidelijk bij de wedstrijd tegen Delft 2. De harde kern van het team is dit seizoen aangevuld met jong talent en met oude rotten die weer terugkomen om gezellig te ballen. Er komt wat meer ervaring in het team. langs de kant staan voldoende mannen klaar om waar nodig in te vallen. Afgelopen zondag hadden maar liefst 23 man het rood witte shirt aangetrokken.
Er was de afgelopen week hard getraind op line-outs en scrums en we waren klaar voor deze belangrijke wedstrijd. Helaas begon Sparta slecht.

Er stond een harde (tegen)wind en mede hierdoor wist Delft ons vast te zetten op de eigen helft. De bezoekers bleven aanvallen en slechte communicatie en gemiste tackles zorgden er voor snel 2 tries wist te scoren. Omdat de conversies werden gemist bleef de schade beperkt tot 0-10. Dit zorgde er wel voor dat bij de mannen van Sparta de knop om ging en men geconcentreerde ging spelen. Het werk aan de scrum en line-outs wierp zijn vruchten af en Sparta begon meer en meer te domineren. Aan het einde van de eerste helft wist Cassie een goede aanval fraai af te ronden en de eerste punten voor Sparta op het bord te zetten. Na een goede conversie van Jedah gingen we met een scoren van 7-10 de rust in.
Na de rust had Sparta wind mee en we kwamen meteen goed uit de startblokken. Izaak wist goed te profiteren aan de ruimte die hem werd geboden en liep razendsnel om de Delfste verdediging heen en bracht vlak na rust Sparta voor het eerst op voorsprong. De conversie werd gemist en dus was het 12-10. Dit was de beste periode van Sparta. De eerste 30 minuten van de tweede helft domineerden we het spel en kwam Delft 2 eigenlijk niet van de eigen helft af. De voorwaartsen zetten veel druk bij de “set pieces” en de backs waren gevaarlijk in het open spel. Invaller Jaco zorgde voor wat lucht door een goed achter een kick aan te jagen, deze vlak voor de tryline rustig op te pakken en te scoren.
Na een goede conversie stonden wij 19-10 voor.
In de laatste fase van de wedstrijd werd het toch nog spannend omdat we de grip op de wedstrijd wat kwijt raakten. Delft wist met onze spelers te provoceren en hierdoor verslapte de concentratie. Delft profiteerde van weg gegeven overtredingen en een gele kaart bij Sparta en kwam gevaarlijk dicht bij onze tryline. Gelukkig hield de verdediging stand en wisten we zo onze tweede overwinning van dit seizoen te behalen!