Sparta 1 – The Bassets 2

19 oktobr 2014

Sparta 1 – The Bassets 2

Op 19 oktober werd er gespeeld tegen The Bassets 2. Een wedstrijd die moest worden gewonnen om ons aan het einde van het seizoen te handhaven in de derde klasse. Gelukkig stelden de mannen niet teleur.
Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat dit een tegenstander was van een minder kaliber dan de ploegen waar de afgelopen weken tegen was gespeeld. Sparta domineerde in de scrums en line-outs maar wist geen grote kansen te creëren. Te vaak werd er net te gehaast gespeeld in een poging iets te forceren.

Ook de bezoekers uit Sassenheim wisten geen punten op het bord te krijgen. Sparta's verdediging was goed gestructureerd en hield constante druk op de lijn van de tegenstander. De enige keer dat de the Bassetts er door wisten te komen aan de buitenkant wist gelegenheids-flyhalf Reno een try te voorkomen met een wanhoopstackle langs de lijn. Hij kwam hier helaas zelf niet zo goed uit en het leek er even op dat er een ambulance zou moeten worden gebeld. Gelukkig kon Reno de wedstrijd vervolgen, al keek hij vanaf dat punt niet meer zo ontspannen.
The bassets bleven aanvallen, maar ondanks dat ze in het 22 meter gebied van Sparta speelden kwamen ze er niet door. Aan het einde van de eerste helft probeerde de flyhalf van the Bassets het dan maar met een dropgoal, maar deze poging ging ver langs de palen. Een psychologische opsteker voor Sparta, omdat de tegenstander zich ook leek te realiseren dat ze vandaag geen tries gingen scoren.
In de tweede helft werd de druk van Sparta steeds groter, mede omdat onze voorwaartsen een ijzersterke wedstrijd stonden te spelen. Onze pijlsnelle wingers Izaak en Dave (en Cassie) zorgen echter voor het meeste gevaar. Het lukte alleen steeds net niet in de afronding. Gelukkig wist Emmerson Sparta de try te bezorgen die al ede hele wedstrijd in de lucht hing. Rond de zestigste minuut maakten hij een mooie break op de eigen helft en de Bassets wisten hem niet meer te stoppen voor de trylijn. Reno schoot de conversie op de dwarslat: 5-0 voor Sparta.
Hierna waren we vast besloten deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Iedereen beet nog eens op zijn tanden en gaf alles in de laatste 20 minuten. Sparta wist niet heel gevaarlijk te worden, maar de verdediging stond als een huis en na het laaste fluitsignaal konden wij voor het eerst dit seizoen juichen vanwege de overwinning!