IRB spelregelboek

De nieuwste versie van het IRB lawbook. De spelregels worden duidelijk en overzichtelijk in de Nederlandse taal uitgelegd. Klik op het plaatje om de pdf te openen. Meer info, apps en spelregelexamen: http://laws.worldrugby.org/

laws 2016 en
Sparta Rugby Heren 1

Het eerste team speelt in de vierde klasse zuid-west van de Nederlanse rugby competitie.

Teammanager: Sören van der Linden
Trainer: Bjorn van der Zweth +31 617325057
Technisch zaken: Sören van der Linden
WedstrijdsecretarisSören van der Linden

Trainingstijden: di. en do. 20.00 - 21.30

De uitslagen vindt u hier

Geschiedenis

"Pas drie maanden na de (her)oprichting als cricketclub gingen onze leden voetballen met een ten geschenke gekregen bal en het is de voetbalgeschiedenis, die de naam Sparta in ons land en daarbuiten groot gemaakt heeft".

Het geeft al aan dat Sparta iets heeft met de Angelsaksische cultuur en ook in de voetbaljaren is dit steeds naar voren gekomen. Ook al de naam van het stadion "Het Kasteel" verwijst hier naar. Sinds april 2005 heeft Sparta er weer een van origine Angelsaksische sport bij: er wordt nl. rugby gespeeld door Sparta. Sparta Cricket 1888 in Capelle aan den IJssel, nog steeds nauwe banden met RV & AV Sparta en de BVO Sparta hebbende, heeft een zustervereniging Sparta Rugby opgericht.

4 t/m 6 jr. > do. 18.00 - 19.00 uur
Benjamins, mini's