Nieuwsbrief #2-2015 Stichting Sparta Schollebos

Nieuwsbrief #2-2015 Stichting Sparta Schollebos

Stichting Sparta Schollebos

Secretariaat

G.H. Kamerbeek

Wijnkoopsbaai 16

NL 2904 BP Capelle aan den IJssel

Tel +31 10 451 83 34

Mobiel +31 621 88 44 72

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Capelle, 13/04/15

Nieuwsbrief # 2

De nieuwsbrief is hier als pdf te bekijken.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Algemeen

Er wordt driftig onderhandeld en nagedacht over het dichtmaken van de oefenkooi voor komend winterseizoen. Dat betekent dat de cricket een eigen indoorfaciliteit ter beschikking heeft en de jeu de boules ook overdekt haar clubavonden en middagen kan afwerken.

Hiernaast zijn er plannen om te zien of Sparta op termijn niet een graspitch of cricketveld 1 kan laten aanleggen. Hierdoor heeft zij betere papieren in handen om concurrentie het hoofd te beiden, leden aan zich te binden en een betere uitstraling kan realiseren. Sparta heeft dan daadwerkelijk het beste en mooiste cricketveld van Nederland. Wordt vervolgd.....

Ook is er inmiddels een afslagplaats voor golf en een dug-out voor rugby verschenen, die op dit moment in een gedoogfase is en we streven er naar om dit middels vergunningen een definitieve bestemming te geven.

Op maandagavond zal vanaf 1 mei de band van Rene Pattinasarany in ons clubhuis oefenen. Om hun instrumenten op te ruimen is er naast de bar een opbergplaats gebouwd. Betekent tevens dat we af zijn van alle rommel die er normaal neergegooid werd. Consequentie: zaken welke niet in de kantine thuishoren, zullen buitengezet worden (tassen, legguards etc.).

De rugbyjeugd zal nog enige tijd op dins- en donderdagen doortrainen. Om niet in het gedrang met de crickettrainingen te komen zijn hun trainingstijden aangepast.

Het cricketveld 1 baart nog steeds zorgen. Er is gras gezaaid etc. Nu nog egaliseren, gras groeien en dan kan er op gespeeld worden. Elke week wordt er gecontroleerd hoe de zaken ervoor staan en dan in de laatste week voor aanvang van de competitie zal er gekeken worden of het veld bespeelbaar is voor de thuiswedstrijd van Sparta 1 tegen HCC 1.

Het tweede veld wordt nu met spoed in orde gebracht. Dit is echter niet geschikt voor wedstrijden op hoofdklasse niveau maar is nodig voor trainingen en een oefenwedstrijd van Sparta 2 op 26 april a.s. evenals competitie voor Sparta 3 en jeugd. Vanaf 14.4 zal dit nadrukkelijk worden gebruikt voor de trainingen aangezien veld 1 niet gebruikt kan worden. Andere activiteiten kunnen niet samen met deze trainingen plaatsvinden mede gelet op gevaar van overvliegende cricketballen.

Tot nader order mag er onder geen enkel beding op welke wijze dan ook van veld 1 gebruik gemaakt worden willen we de natuur niet verstoren en de jonge grassen kapot maken.

Het clubhuis wordt nu beheerd door Leo Dommershuijsen samen met Faye. Informatie m.b.t. gebruik, huur, openingstijden bij hem na te vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cricket

Het eerste team heeft in een oefenwedstrijd een gevoelige nederlaag geleden tegen het Amsterdamse ACC. Hier werden we weer gewaar dat batten en bowlen tegen een tegenstander van formaat toch wat moeilijker is dan in de kooi de bal weg te meppen en wat te bowlen. Er zal hard getraind moeten worden om het vereiste niveau van de hoofdklasse te bereiken. Ook conditioneel zal er wat gewerkt moeten worden. Na het bowlen van twee overs al naar adem snakken, betekent dat je in de wintermaanden niet veel hebt uitgevoerd en zal er aan de conditie gewerkt moeten worden. Dit kan je ook zonder coaches al doen. Ook is er natuurlijk onze fitnessruimte ter beschikking.

Trainingen: er wordt op dinsdagavonden donderdagavonden getraind. Andere avonden zijn elders in gebruik. Dus kunnen niet worden ingepland.

Het programma Sparta 1 tot eind mei is:

Za 18-4-2015 - OEF - 12:00 - Ajax 1 - Sparta 1
Za 25-4-2015 - OEF - 12:00 - Bloemendaal 1 - Sparta 1
Do 30-4-2015 - TOUR - 14:00 - Sandwich Town 1 - Sparta 1

Vr 01-5-2015 - TOUR - 10:00 - Walmer 1 - Sparta 1
Zo 03-5-2015 - COM - 11:00 - Sparta 1 - HCC 1
Za 09-5-2015 - COM - 11:00 - Sparta 1 - VVV 1
Do 14-5-2015 - COM - 11:00 - Sparta 1 - Rood en Wit 1
Za 16-5-2015 - COM - 11:00- Sparta 1 - Groen en Wit 1
Za 23-5-2015 - COM - 11:00 - Bloemendaal 1 - Sparta 1
Ma 25-5-2015 - COM - 11:00 - Sparta 1 - Kampong 1
Za 30-5-2015 - COM - 11:00 - VCC 1 - Sparta 1

:

Sparta 2

Zo 26-4-2015 - OEF - 12:00 - Sparta 2 - GCCF 1

Zo 10-5-2015 - COM - 12:00 - Sparta 2 - Quick 1888 2
Zo 17-5-2015 - COM - 12:00 - PCCR 3 - Sparta 2
Zo 24-5-2015 - COM - 12:00 - Sparta 2 - GCCF 2
Zo 31-5-2015 - COM - 12:00 - Sparta 2 - PSV 1

Competitie: zondag 3 mei onder voorbehoud Sparta 1 – HCC 1 ivm veldsituatie.

Dan heeft ons het bericht bereikt dat Arie Rijkee in het ziekenhuis is opgenomen en een deel van zijn been is geamputeerd. Wij hopen hem toch dit seizoen ondanks deze handicap weer spoedig op de club te verwelkomen.

Dan zijn er op 6 en 13 juni de India dagen. Dagen waarop door Indiase teams diverse twenty/20 wedstrijden volgens het IPL systeem worden gespeeld. Finaledag is 13 juni. Deze dag staat ook in het teken van business to business activiteiten i.s.m. Gemeente Capelle aan den IJssel en Rotterdam Topsport.

Hier zal naast het clubhuis een enorme VIP Tent worden geïnstalleerd waar zaken gedaan kunnen worden.

’s Avonds wordt alles afgesloten met een Indiaas buffet. Wij hopen op aanwezigheid van ambassade personeel, misschien de ambassadeur, wethouders etc.

Ook zullen wij zien of Radio Rijnmond en Radio Capelle acte de presence kunnen geven.

Wij rekenen op medewerking van alle cricketleden.

Interessant is te lezen op Rugby website:

  1. GEDRAGSCODE

Normen en waarden bij de beoefening van het rugby zijn heel belangrijk. Rugby moet een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar sporters gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen spelen. Dit vraagt om duidelijke gedragsregels, welke door het Bestuur en Commissies actief worden uitgedragen. Vooral de trainers, begeleiders en ouders/verzorgers hebben een belangrijke verantwoordelijkheids- en voorbeeldfunctie voor wat betreft het uitdragen en bewaken van gedragsregels.

Dit geldt ook voor cricket, waarbij we ook te maken hebben met verschillende entiteiten en culturen.

Beide sporten zijn voorbeelden van respect voor elkaar en naar tegenstanders en leidinggevenden. Normaal bij JdB.

Laten we dit nu eens keihard waarmaken komende tijd.

Ook acceptatie van beslissingen genomen door captains, coaches of besturen is een primaire zaak, ondanks het feit dat ze individueel vaak moeilijk zouden kunnen liggen.

Rugby

Samenvatting bijeenkomst NRB 14 maart jl.

Samengevat: alle zaken zijn met volledigheid van de aanwezige stemmen aangenomen en het ziet er naar uit dat hiermee de bond word gered. Iets meer detail over de vergadering:
 
- Er is een nieuwe penningmeester aangetreden de heer Steffen Smeenk.
 
- Er zijn veel opmerkingen over de notulen van 20 december, aanpassingen worden besproken en de notulen zullen worden aangepast. De notulen zijn dus nog niet goedgekeurd.
 
- Er wordt een commissie van toezicht ingesteld. Doel is kwart jaarlijks de financiële positie van de NRB te beoordelen en waar mogelijk het bestuur te adviseren. Dit is nadrukkelijk geen kascommissie. Ze zoeken per klasse leden die toe willen treden.
 
- Begroting 2015 wordt goedgekeurd. Een voorzichtige begroting met een kleine plus. Volgend jaar een contributieverhoging van circa 4%
 
- Crediteurenvergelijk heeft al tot een overeenkomst geleidt dat voor 326.582 niet betaald hoeft te worden. Momenteel komt er nog z'n 60.000 waarover nog onderhandeld wordt. Hiermee is de doelstelling om 420.000 te behalen al bijna gelukt. Alle verenigingen m.u.v. Den Helder hebben nu toegezegd met de bijdrage te komen.
Voor de stichting is dit aanleiding om door te gaan met de oprichting echter moeten de stukken worden aangepast aangezien die nadrukkelijk uit gingen van het bereiken van 420.000. Komende week worden opnieuw oprichtingsstukken opgesteld en aan ons gezonden voor ondertekening.
 
- Er wordt gevraagd of er alsnog een financieel onderzoek moet komen. Een aantal verenigingen wil daarbij nadrukkelijk de schuldvraag onderzocht hebben. Besloten is nu om een commissie van onderzoek te formuleren die de juiste onderzoeksopdracht gaan formuleren en vervolgens bij de volgende alv een voorstel kunnen doen. Dan kan besloten worden of een dergelijk onderzoek er moet komen en hoe de kosten betaald kunnen worden.
 
- Er is een presentatie gegeven van Powerplan en de status. Dit is een project dat er toe moet lijden dat Rugby in Nederland beter op de kaart komt te staan door centraal te sturen op kwaliteit door o.a. cursussen aan te bieden.

Nieuwe website Sparta Rugby: http://www.rugbyclubsparta.nl/

SPARTA JEU DE BOULES

Bij de boulers van Sparta staat de maand april in het teken van ledenwerving.

Iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de open dagen om een balletje mee te gooien.

Op maandagmiddag vanaf half een en op woensdagavond vanaf half acht is men van harte welkom voor het krijgen van instructies(speluitleg e.d.), oefeningen en een wedstrijd mee te spelen met onze leden.

Boules zijn aanwezig op de club….

Ook de wandelaars op het sportpark worden gevraagd om een spelletje mee te doen.

Op de “open middag” van buurtkracht Capelle op woensdag 22 april kan er ook gebouled worden.

Een aantal boulers hebben, vorig weekend, meegedaan aan het triplette kampioenschap van de regio, maar waren, jammer genoeg, niet erg succesvol.

Vanaf het begin van het bestaan van Sparta Jeu de Boules wordt er jaarlijks een tweekamp gehouden met een bevriende jdb vereniging uit Waddinxveen, de ene keer bij Sparta en de andere keer in Waddinxveen.

Bijna al onze leden nemen deel aan deze activiteit, waar in een ongedwongen sfeer de partijtjes worden gespeeld, soms in de vorm van een mix en een andere keer met doublettes van de clubs.

Dit jaar is Sparta weer aan de beurt om als gastheer op te treden.

Op zaterdag 25 april is het zover, dan komen onze boulesvrienden uit Waddinxveen weer naar Capelle, om de krachten te meten en bij een drankje en een hapje bij te praten.

Voor de komende maand staan er weer diverse regio toernooien op de agenda, waar ook Spartanen aan mee gaan doen.

Dus cricketers en rugbyers, als je toch op het sportpark bent, kom ook eens langs bij de boulesbak………………….

Verdere info te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Fieke Kamerbeek 06 46004281.

Stichting

Algemeen

Voor de goede orde wijs ik er nog eens op wat o.a. de taak is van de stichting buiten de vertegenwoordiging naar gemeente en politiek:

De stichting is verantwoordelijk voor het opstellen van de seizoenplanning van clubhuis en velden en heeft de eindverantwoording naar gemeente alsmede clubs m.b.t. onderhoud en exploitatie van onze accommodatie.

Er is vastgesteld dat de seizoenen als volgt lopen:

1.4 t/m 31.8 Cricket en 1.9 t/m 31.3 rugby. Van 1.3 t/m 30.11 Golf activiteiten. Van deze data kan slechts worden afgeweken na overleg en met toestemming van de stichting. Zij dient de eerlijke verdeelsleutel te bepalen en erop toe te zien. Ook verdeelt zij de velden ook gedurende de seizoenen.

Verder dient zij er op toe te zien dat kleedkamers direct na gebruik (dus ook die van de tegenstander) worden schoongemaakt desnoods in overleg met de beheerder van de accommodatie Leo Dommershuijsen. In ons contract staat:

  1. Er mag niets aan de kleedkamers worden veranderd! (Niet schilderen, bekladden etc. anders moet dat op onze kosten verwijderd worden)

  1. Er dient direct schoongemaakt te worden voor volgend gebruik. (we weten niet op voorhand of er b.v. ’s maandags activiteiten door Sportief Capelle gepleegd gaan worden). Dus direct schoonmaken is een voorwaarde! Eigenlijk normaal je laat nooit de puinhoop achter voor een ander.

Dan dienen alle spullen direct na afloop van trainingen en/of wedstrijden op de daartoe bestemde plekken te worden opgeruimd en niet in het clubhuis of op het veld te laten slingeren.

Clubhuis

Inmiddels zijn alle voorraadkastenen koelkasten in het clubhuis afgesloten zodat er niets meer zelf gepakt kan worden.

Ook is de toegang tot achter de bar of keuken zonder toestemming van de dienstdoende barmedewerker of keukenpersoneel verboden.

Opschrijven kan beslist niet meer!

Liefst betalen per Sparta Clubcard (hierdoor is het excuus geen geld bij me of in de kleedkamer niet meer van toepassing).

Blanco cards te verkrijgen via besturen of Leo D.

Overige betalingen bij voorkeur via pinautomaat.

Sportief Capelle

Op woensdag 22 april a.s. zal er ’s middags clinics worden georganiseerd voor Cricket, Rugby en Jeu de Boules voor kinderen en ouderen uit in principe Schollevaar maar ook andere wijken zijn benaderd.

Op verzoek van burgerraadslieden zal er op Sparta een bijeenkomst worden georganiseerd tussen de buitensport en de politiek. Dit zal plaatsvinden op 28 mei a.s.

De contracten zijn getekend, de huur is ingegaan. Zelfwerkzaamheid en signalering zijn de norm. Hierover zal binnenkort verder worden gecommuniceerd.

Met Marieke van Sportief Capelle wordt intensief overleg gepleegd over onze velden en zij bepalen wanneer wij wel of niet gebruik mogen maken van de velden aangezien zij beheerder zijn.

                                                                                             

Het Beweegidee van Capelle

Sportief Capelle bestaat 5 jaar en in het kader van dit jubileum organiseert Sportief Capelle de wedstrijd ‘Het Beweegidee van Capelle’.

Sinds 2010 organiseert Sportief Capelle verschillende projecten en activiteiten om de inwoners van Capelle aan den IJssel in beweging te krijgen. Hierbij wordt nadrukkelijk samengewerkt met de Capelse sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties. 

Aan het meedenken en meedoen van bewoners bij de organisatie en uitvoering hecht Sportief Capelle veel waarde. Samen maken we immers Capelle aan den IJssel tot een leuke stad om in te wonen en brengen we de stad letterlijk en figuurlijk in beweging. Sportief Capelle is daarom erg nieuwsgierig welke leuke en goede ideeën op het gebied van sporten en bewegen er leven bij de inwoners.

Met de jubileumactie ‘Het Beweegidee van Capelle’ kunnen Capelse bewoners en organisaties hun idee kenbaar maken om de Capellenaren (nog meer) in beweging te krijgen. Het beste idee gaat Sportief Capelle vervolgens samen met de bedenker organiseren en uitvoeren.

Kijk op www.sportiefcapelle.nl voor meer informatie, de criteria en het deelnameformulier.

Meer informatie:

Sportief Capelle

010-2588787

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactpersoon: Antoine Brandenburg

sparta rugby logo

Traningsdagen: dinsdag - donderdag
Senioren: 20:00 tot 21:30
Colts u18: 20:00tot 21:30
Junioren u16: 18:30 tot 20:00
Cubs u14: 18:30 tot 20:00
Mini u 12 : 18: 45 tot 19:45
Benjamins u10: 18:45 tot 19: 45
Turven u8: van 18:30 tot 19:30

Dames: dinsdag van 18:00 tot 18:45
 
Graag eerst contact opnemen als je wilt mee trainen info@rugbyclubsparta.nl